Skip to main content

Het aantal Amerikaanse abonnees van het goedkopere Netflix-abonnement, waarvan de kijkers periodiek enkele minuten reclames te zien krijgen, is inmiddels gestegen tot meer dan een miljoen volgens Bloomberg. Deze gegevens zijn gebaseerd op gedocumenteerde informatie die ‘minstens een maand oud’ zijn.

Netflix heeft onlangs de doelen die aan adverteerders beloofd waren bereikt, volgens de media. In de eerste weken was dit echter niet mogelijk, omdat de advertenties te weinig publiek bereikten.

Het groeiende marktaandeel van Netflix

Netflix met Ads, de abonnementsdienst die sinds november beschikbaar is in de Verenigde Staten en enkele andere landen, begon met een voorzichtige start. Hoewel het niet veel nieuwe abonnees leek aan te trekken en adverteerders kritisch waren, lijkt het nu in meer belangstelling te vallen. Met eens miljoen Amerikaanse gebruikers is het marktaandeel echter verwaarloosbaar als je het vergelijkt met de 74 miljoen Amerikanen die ook betalen voor Netflix. In totaal telt de streamingsdienst wereldwijd meer dan 231 miljoen abonnees.

Goed nieuws voor Netflix is dat negentien procent van de nieuwe Amerikaanse Netflix-abonnees meteen kiest voor het door advertenties ondersteunde Netflix-abonnement. Eenentachtig procent kiest nog steeds voor duurdere, advertentievrije abonnementen. Het is onduidelijk hoeveel bestaande Netflix-abonnees hun abonnement downgraden naar de door advertenties ondersteunde optie, wat hen minstens drie dollar per maand kan besparen.

Nieuwe adverteerdersmogelijkheden

In januari verklaarde een hooggeplaatste Netflix-topvrouw dat het Netflix with Ads-abonnement binnenkort meer kansen biedt voor adverteerders. Ze zei ook dat er momenteel geen plan is om het abonnement in meer landen te lanceren. Netflix met Advertenties is helaas niet beschikbaar in Nederland of België.

Met het goedkope abonnement krijg je, naast advertenties, ook andere beperkingen. Zo kan de stream alleen op één apparaat tegelijkertijd worden gebruikt, is de video-resolutie beperkt tot 720p (HD) en kun je geen content downloaden om offline te kijken.

Leave a Reply